Konstutflykt till Mössön

Hälsingekusten har gott om konstnärer, som öppnar sina ateljéer eller verkstäder på sommaren. Eva Olsson i Njutånger välkomnar besökare till sin verkstad, ateljé och nya gårdsbutik Evas hantverk på Mössön. Butiken finns i ett härbre, öppnade i torsdags och håller öppet torsdagar framöver klockan 12–18.

– Det kommer självklart gå bra att komma även andra tider men då får man boka tid så jag inte är ute och flänger någonstans, skriver Eva Olsson på sin blogg www.evashantverk.se.

Gårdsbutiken är tänkt som ett utflyktsmål på Mössön, där man hittar konst och konsthantverk och kan ta sig en kopp kaffe eller te med kaka. Eva arbetar framför allt med landskapsblommor, som hon applicerar på keramik, kassar, ljus och annat. Hon fokuserar på Hälsinglands landskapsblomma, linblomman, men har också andra landskapsblommor med i kollektionen. Utöver det skulpterar och målar Eva Olsson.

Eva Olsson är duktig på att använda sociala medier i sin marknadsföring, webbplatsen www.evashantverk.seFacebook, Twitter (@evaolssona), Instagram och Pinterest.

”Presenter och ting med Sveriges landskapsblommor” kallar hon sin gårdsbutik. Den ligger långt ut på Mössön.

Jörgen Bengtson