Höstmarknad i Skärså

Fiskeläget Skärså, Norrala, har etablerat en tradition med höstmarknad. På lördag klockan 12–16 är det dags för årets upplaga, den tredje i ordningen,

Skärså allmänna idrottsklubb (AIK) arrangerar höstmarknaden, som bjuder på bland annat fisk, grönsaker, frukt, svamp, bär och hantverk. Förra året kom närmare 1 000 personer till marknaden för att handla av tjugotalet knallar. Marknaden blev en större framgång än arrangören hade hoppats på, med besökare som kom både sjö- och landvägen, från både Söderhamn och Hudiksvall.

– Vandra mellan stånden och handla fisk, lokalodlade produkter, smaka strömmingsburgare och hembakat gofika och smörgåsar på Albertina. Köp sylt, stickat och fina produkter från våra hantverkare, skriver Skärså AIK i reklamen för höstmarknaden.

Det blir också möjligt att ta en tur med fiskare Dennis Westlunds fiskebåt och besöka butiken Smakeriet och glashyttan.

Jörgen Bengtson