Njutångersbok nominerad

Boken ”Njutångersboken” har blivit nominerad från Gävleborg till utmärkelsen Årets hembygdsbok. Vinnaren kommer att koras på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg nästa helg, lördagen den 27 september.

Sexton böcker är nominerade. Bakom ”Njutångersboken” står Njutångers sockens hembygdsförening. Hembygdsföreningens tog fram boken i en projekt med Studiefrämjandet. Den kom ut i våren 2013 i en första utgåva i 500 exemplar, som snabbt tog slut.

– Ganska snart behövde vi trycka en ny upplaga på 300 böcker. Detta får ses som en mycket lyckad satsning, skriver föreningen på Sveriges hembygdsförbunds webbplats för Njutånger.

Boken fick mycket bra recensioner i Hudiksvalls Tidning. Nu är det också nominerad av Gästrike-Hälsinge hembygdsförbund till Årets hembygdsbok.

Jörgen Bengtson