Skärgårdsbryggan i graven?

Sveriges enda nyhetssajt för skärgården – förutom Långvind.com för Hälsingekusten – riskerar att gå i graven. Skärgårdsbryggan.se avvecklar sin webbplats vid årsskiftet om det inte finns intressenter som vill ta över.

– Efter 18 år på Internet med så gott som dagliga nyheter har vi tagit beslut om att avsluta Skärgårdsbryggan vid årsskiftet. Vill du ta över och driva Skärgårdsbryggan vidare är du välkommen med en intresseanmälan, skriver Skärgårdsbryggan.se på sin webbplats.

För Hälsingekusten.se har Skärgårdsbryggan.se varit en av flera viktiga nyhetskällor.

Skärgårdsbryggan.se har hämtat sina nyheter på hundratals webbplatser, i motioner och protokoll, på möten och mässor, i e-post och telefonsamtal.

– Det har varit 6 570 roliga, intressanta och lärorika dagar, skriver Skärgårdsbryggan.se.

Redaktionen utesluter inte att det blir en fortsättning, eftersom vissa ”abstinensbesvär kan uppstå när vi nu bestämt oss för att sluta”.

– Så vem vet, kanske måste vi bota dessa besvär genom att på ett eller annat sätt även i fortsättningen finnas på nätet. I varje fall då och då. Eller så kommer vi jubla åt vår nyvunna frihet och inte ägna skärgården en tanke i fortsättningen, skriver Skärgårdsbryggan.se.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, kommer definitivt att sörja om Skärgårdsbryggan.se tystnar. Själva fortsätter vi, så länge vi orkar, att leverera en nyhet per dygn året om från Hälsingekusten.

Jörgen Bengtson