Hudikloppmarknad växer

Röda korsets loppmarknad i centrala Hudiksvall växer. I går öppnade Röda korset second hand på Trädgårdsgatan en ny avdelning på övervåningen. Därmed breddar man sortimentet till att också omfatta köksutrustning och textilier.

Röda korsets kretsordförande i Hudiksvall, Kent Jonelind, är nöjd med utvecklingen för butiken vid Lillfjärden i Hudiksvall, som öppnade första advent 2013.

– Det är många kunder som hittar hit också, men de får gärna bli fler, säger han till Hudiksvalls Tidning i dag.

Kampen om både givare och köpare, som tycker om begagnade varor, växer på Hälsingekusten i allmänhet och Hudiksvall i synnerhet. Den 8 november i år öppnar jätten i Loppmarknadssverige, Erikshjälpen, i Hudiksvall. Butiken öppnar på Hyggesvägen 1, Norra industriområdet. Det blir Erikshjälpens 59:e butik i Sverige.

Öppningsdatum har flyttats fram flera gånger, från ”efter sommaren” till mer specifikt 25 oktober till nu 8 november. På sin centrala webbplats lovar Erikshjälpen att den 8 november blir dagen då man öppnar i Hudik.

Röda korset är större mätt i antal butiker, men dessa är i allmänhet små jämfört med Erikshjälpens.

Den som får tuffast när Erikshjälpen öppnar i Hudiksvall är sannolikt Håstaholmen Secondhand och Biståndscenter på Håstaholmen. Den är i dag störst bland de sex åretomöppna loppmarknaderna i Hudiksvalls stad.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft en artikel om loppmarknadsexpansionen i Hudiksvall: Klart för ny megaloppis (4 oktober 2014).

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 1 november 2014