Hälsingekusten på Allt för sjön

Hälsingekusten kommer att stå i fokus på mässan Allt för sjön 2015 på Stockholmsmässa i Älvsjö. Jungfrukusten är det samlade namnet för Hälsinglands och Gästriklands kuster. Det är också under detta namn, som turistbyråerna i Gävle, Söderhamn, Hudiksvall och Söderhamn samt föreningen Jungfrukusten samverkar på mässan.

– Arbetar för fullt med planering av deltagande på ”Allt för sjön 2015”, skriver Skärgårdsenheten Söderhamn på sin Facebooksida i dag.

Nytt för 2015 är att det kommer att finnas färdiga mässpaket med i montern. En del av de företag som erbjuder mässpaket, kommer också att jobba i montern.

Nästa års mässa går av stapeln 28 februari–8 mars 2015 och firar 45-årsjubileum på Stockholmsmässa.

Allt för sjön är Nordens största sjö-, skärgårds- och båtmässa. År 2015 års teman är: segling, motorbåtar, tillbehör för båtliv, miljö och hållbara hav, classic boat show, livet ombord och vattenskoj. Utöver dessa teman, eller som en del av dem, finns också ett fåtal kustdestinationer, skärgårdsdestinationer och utländska färdmål som Jungfrukusten och Visit Åland.

Den första båtmässan i Stockholm ägde rum 1922. En av de tidigare lokalerna för Allt för sjön var Ostermans marmorhallar vid Stureplan. År 1971, när Stockholmsmässans nya lokalerna i Älvsjö stod färdiga, flyttade mässan dit.

Jörgen Bengtson