Havskrogar söker arrendatorer

Tre krogar på Hälsingekusten söker nya arrendatorer: Stenö sommarrestaurang, Café Bränneriet och Ångersjöns wärdshus.

Ödet för Ångersjöns wärdshus har vi berättat om tidigare, Ångersjöns wärdshus stängt (29 oktober 2014).

Sommarrestaurangen på Stenö camping, Söderhamn, står åter utan arrendator. Den förra, som var två kvinnor, hoppar av efter en säsong. Arrendatorerna såg idealiska ut på papperet, en restaurangchef respektive biträdande restaurangchef på Kungsberget i Sandviken, som kunde kombinera sommarrestaurangen på Stenö havsbad med vinterrestaurang på Kungsberget.

Nu förlänger den kommunala campingföreståndaren ansökningstiden, för att locka ny arrendator till sommaren 2015 och förhoppningsvis längre än så.

– Det är många som har ringt och visat intresse men för få som har skickat in ansökningar. Vi tror att vi kan få fler lokala intressenter, säger Thomas Gunnarsson till Söderhamns-Kuriren (15 november 2014).

I Långvindsbruk söker Långvinds bruksmiljöförening efter ny arrendator till Café Bränneriet, som trots sitt namn också är restaurang. Den förra hoppade av innan arrendeperioden var slut i augusti. Café Bränneriet har bara lyckats locka arrendatorer att stanna mer än ett år vid två tillfällen – då arrendatorn stannade i två år vardera.

I Sörfjärden, Gnarp, kan det bli en restaurang till sommaren 2015. Leif Berglin heter mannen bakom planerna på kafé och restaurang på Klasudden i den nordanstigska metropolen Sörfjärden.

Jörgen Bengtson