Mer musik till kusten

Mer populärmusik till Hälsingekusten.

Så kan man sammanfatta läget från och med den 1 november 2014. Då börjar ytterligare två reklamradiokanaler att sända musik på Hälsingekusten från Teracoms sändare i Hudiksvall och Söderhamn – även Hälsinglands inland får sin beskärda del via sändaren i Bollnäs – Rockklassiker och Vinyl 107. Sedan tidigare finns Mix Megapol och NRJ (Energy).

Bakom de fyra kanalerna står SBS Discovery och Mittmedia, mediekoncernen som totalt dominerar Hälsingland med fyra abonnerade tidningar, gratistidningar och distributionskanaler till praktiskt taget alla hushåll och företag.

– Totalt så får vi en mycket större bredd på våra kanaler med den här satsningen. Jag tror vi lyssnar på ett annat sätt ute i landet än i storstäderna, säger Bengt Holmberg, säljansvarig för kanalerna i Hälsingland, till Hudiksvalls Tidning (31 oktober 2014).

De fyra kanalerna sänder på följande frekvenser (MHz) på Hälsingekusten:
• Mix Megapol: Hudiksvall 105,1, Söderhamn 105,8
• NRJ: Hudiksvall 107,0, Söderhamn 96,6
• Rockklassiker: Söderhamn 97,6
• Vinyl 107: Hudiksvall 101,5, Söderhamn 106,4

Frekvenserna för Rockklassiker och Vinyl i Hudiksvall fanns inte på Teracoms webbplats när sändningarna började. Efter en månad annonserade Vinyl 107 vilka frekvenser kanalen finns på.

Hälsingekusten.se har lyssnar på de nya kanalerna från sändaren i Söderhamn.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 3 december 2014