Ny megaloppis öppnar

I går fick Hudiksvall en ny, stor loppmarknad: Erikshjälpen öppnade på Hyggesvägen, Norra industriområdet. Erikshjälpens fjärde butik i Hälsingland har förutsättningar att bli största. Erikshjälpen i Hudiksvall håller öppet tisdagar, torsdagar och lördagar, en dag mer per vecka än systerbutiken i Söderhamn.

Hälsingekusten får med Erikshjälpens etablering i Hudik ett stort utbud av åretruntöppna loppmarknader. Till detta kommer Norrlands största antik- och samlarmässa i Hudiksvall i april varje år, bakluckeloppis på Kattvikskajen, Hudiksvall, i maj, flera storloppis på busstorget i Söderhamn och antik- och samlarmässan i Söderhamn i oktober.

Erikshjälpen har sedan tidigare butiker på tre ställen i Hälsingland: Bollnäs, Edsbyn och Söderhamn. Erikshjälpen fungerar som ett franchise, där en eller flera lokala butiker drivs av en ideell förening eller stiftelse. Butiken i Hudiksvall drivs av den ideella föreningen Mitt Norden Biståndscenter Erikshjälpen, som har fem butiker i Medelpad (Fränsta, Sundsvall och Timrå) och tre i Ångermanland (Kramfors, Härnösand och Sollefteå).

Totalt har Erikshjälpen i dag 58 butiker i Sverige. Erikshjälpen bedriver kristen och social humanitär verksamhet i Sverige och andra länder, i första hand bland barn och ungdom. Den erbjuder också människor som står utanför arbetsmarknaden arbetsträning och praktik.

Följande åretruntöppna loppmarknader finns i Hudiksvalls stad:
• Bättre begagnat under Ica Träffpunkten på Djupegatan 47
• Café 7:an på Västra Tullgatan 7 (har också enkelt kafé)
Erikshjälpen, Hyggesvägen 1 (har också kafé)
• Håstaholmen Secondhand och Biståndscenter (har också kafé) på Håstaholmen 3
• Larssons loppis på Djupegatan 30
• Loppis Möljen i en av röda sjöbodarna
• Röda korset second hand på Trädgårdsgatan 12.

Följande åretruntöppna loppmarknader finns i Söderhamns stad:
Erikshjälpen i Verkstäderna på Norra Hamngatan 41 (har också kafé)
Loppis antik och kuriosa på Kungsgatan 27
Loppis Motorkompaniet, Pinassvägen
Loppis Stenbacken på Stenbacken 3 (har också enkelt kafé)
Rosengatans loppis på Rosengatan 18 (har också kafé)
Röda korset second hand på Skolhusgatan 3
Wantika på Brädgårdsgatan 17
Åkes gamla & nya prylar på Trädgårdsgatan 15.

Jörgen Bengtson