Jul i Trolska skogen

Trolska skogen i Mellanfjärden, Jättendal, kan bli en vintersuccé! Den har etablerat sig som en av Hälsingekustens stora dragare för barn under sommaren. Nu satsar den annorlunda upplevelseparken även på vintern.

– Ta med hela familjen på en julteaterpromenad! Jul i Trolska Skogen är vår första vintersaga, skriver Trolska skogen på sin webbplats.

”Trolska skogen – här möter du sagan i verkligheten”, är devisen för Trolska skogen. I år har Trolska skogen lagt en fjärde framgångsrik sommarsäsong bakom sig. Nästa steg i utvecklingen av ett sagoäventyrsland – där besökaren upplever sagan på egen hand och i egen takt – är ett vinteräventyr.

”Vad händer i skogen när det lackar mot jul? Kika in hos trollen och tomten så får du veta. Gullfina och Filijokus hjälper er längs vägen”, lockar Trolska skogen, som erbjuder en interaktiv skogspromenad på cirka 900 meter i egen takt.

Vinterpromenaden är kortare än vad den är under sommaren, men besökaren ska inte behöva frysa. Trollhuset är vinterbonat. Varm choklad och glögg finns till försäljning.

Trolska skogen i vintertappning är öppen lördagar och söndagar under första, andra och tredje advent klockan 11–14.

Trolska skogen finns både på Facebook och webben.

Jörgen Bengtson