Lucia i sista minuten

Enånger fick till sist sin lucia 2014, i sista minuten. Hon heter Kajsalisa Enberg och var längre enda kandidaten. Nu har hon ett följe med fyra tärnor.

Det såg länge inte ut att bli någon lucia i Enånger 2014. Men när det såg som mest hopplöst ut, kom vändningen i form av Karin Collin. Hon satte fart på det hela, vilket hon berättar om i Enångers facebookgrupp i dag.

Det blir luciatåg som vanligt den 13 december med lussefirande på Edsbacka klockan 11 och på Coop Nära, dock ingen kröning i kyrkan. Sedan följer omkring 80 hembesök. Årets luciatåg består av Kajsalisa Enberg, Karin Collin, Alinda Åkerlund, Lovisa Pettersson och Frida Larsson.

”Ingen lucia i Enånger”, förkunnade Hälsingekusten.se den 12 november 2014. Men så illa blev det alltså inte, även om luciaräddningen kom sent.

Även 2013 såg det mörkt ut i lucianatten. I sista minuten kom ett glatt besked om att fem flickor kommer att lysa upp i vintermörkret, Lucia blir av i Enånger (7 november 2013).

År 2012 var det lika illa. När anmälningstiden började gå ut, fanns bara två kandidater. Räddningen blev att Enånger/Iggesunds damlag i fotboll kandiderade som lucior.

Jörgen Bengtson