Skärgårdsbryggan överlever

Skärgårdsbryggan.com, Sveriges enda nyhetssajt för skärgården – förutom Hälsingekusten.se för Hälsingekusten – överlever. Den skulle ha gått i graven på nyårsafton, men fick nytt liv strax före jul. Då bestämde sig Skärgårdarnas riksförbund (SRF) för att ta över ruljansen av den 18 år gamla nyhetstjänsten.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har berättade om Skärgårdsbryggan.com:s stundande hädanfärd i artikeln Skärgårdsbryggan i graven? (30 september 2014).

– När vi meddelat vår avsikt började folk höra av sig. Per mail, telefon, på båten, ja var vi än befann oss, alltid var det någon som kom fram och tyckte att det var tråkigt att vi skulle sluta. Vi blev nog lite överraskade att så många skulle sakna Skärgårdsbryggan, skriver redaktionen i nyheten om att SRF tar över (17 december 2014).

– Vi har fått ett fint arv som vi ska göra allt som står i vår makt att förvalta, säger Bengt Almkvist, ordförande i SRF.

Skärgårdstidningskollegan Hälsingekusten.se gratulerar alla inblandade till en lycklig utgång. Vi kommer att fortsätta söka inspiration och nyhetstips i den föga strömlinjeformade skärgårdsnyhetswebben, där man ibland får gräva djupt i en artikel för att förstå vilken ö eller vilket sammanhang den handlar om.

Jörgen Bengtson