Vårstimmigt i Söderhamn

Återvändar- eller hemvändardagar är populära på Hälsingekusten. Om en månad arrangerar Söderhamn Vårstimmet med återvändardag.

Lördagen den 16 maj blir det fullt av aktiviteter, föreningar och artister i centrala Söderhamn.

Vad händer mer i detalj på återvändardagen i Söderhamn?

Varstimmet

Programmet är inte helt klart än, men en hel del har läckt ut. Flera artister kommer att uppträda, däribland Lisa Miskovsky. Brobergsloppet blir av. Ankracet kommer att gå av stapeln i Söderhamnsån. Liksom tidigare blir det marknad med knallar, föreningar som visar upp vad de håller på med, öppna butiker med erbjudanden och utdelning av Södergrenstipendiet.

Arrangörer är Söderhamns kommun, Söderhamnsandan och Cityföreningen.

Avfolkningen i Hälsingland sporrar kommuner, butiker, föreningar och andra att locka tillbaka utflyttade, för gott eller för en återvändardag eller två. Andra typiska återvändar- eller hemvädardagar är Långvindsdagen i juli, Strömmingsleken i augusti i Söderhamn och Hälsinge marknad i september i Hudiksvall.

Jörgen Bengtson