Citycamping även i Hudik

Först fick centrala Söderhamn ställplatser för husbilar. Nu följer Hudiksvall efter.

I dag beslutade Hudiksvalls kommunfullmäktige att bifalla ett medborgarförslag om att anlägga ställplatser för husbilar på Kattvikskajen i centrala Hudiksvall. Det har varit ”spontancamping” med husbilar i flera år. Nu blir det även legalt att ställa sin husbil på den tidigare styckgodskajen och ha Hudiksvallsfjärden som magnifik utsikt.

Hudiksvalls kommun har redan börjat verkställa uppdraget. Toaletter finns redan på plats. Dricksvatten kommer inom kort. Samma gäller för latrintömning.

Ställplatsen för husbilar är dock bara tillfällig. Den gäller i år.

Planerna för nästa år är att börja omgestaltningen av Kattvikskajen till bostads-, arbetsplats- och parkområde. En bred politisk majoritet i kommunen har kommit överens om detta. Så om allt går enligt planerna, riskerar husbilarna snart bli husvilla igen.

Jörgen Bengtson