Erikshjälpen expanderar i Hudik

Hudiksvall och Söderhamn är eldoradon för loppmarknadsälskare. I dag expanderade Erikshjälpen i Hudiksvall med ytterligare 500 kvadratmeter och kafé på Hyggesvägen 1. Erikshjälpen öppnade så sent som den 8 november 2014, men fördubblar nu ytan. En välkommen nyhet är Café Erik, enligt känd förebild från andra Erikshjälpen.

Om en vecka öppnar Norrlands största bakluckeloppis på Kattvikskajen i Hudiksvall. Då brukar över 200 stånd trängas på kajen vid Strömmingssundet. För en månad sedan gick Norrlands största antik- och samlarmässa av stapeln i Glysisvallen.

I mars i år utvidgade Röda korset second hand på Trädgårdsgatan i Hudiksvall den drygt ett år gamla butiken med både mer försäljningsyta och kafé. Det har ökat intresset för butiken, som fram tills nu varit ”lillasyster” till den stora butiken i Sörforsa. Kaféet på Trädgårdsgatan har det dock varit svårt att bemanna, så öppethållandet har haltat.

Den största loppmarknaden – innan Röda korset och sedan Erikshjälpen öppnade – är Håstaholmen Secondhand och Biståndscenter. Den har känt av ökad konkurrens men verkar att klara sig bra. För en utomstående verkar kundtillströmningen vara ungefär den samma.

Hudiksvall har på kort tid seglat upp som Hälsinglands största stad för loppmarknader och andrahandsbutiker. Följande åretruntöppna loppmarknader finns i Hudiksvalls stad:
Bättre begagnat under Ica Träffpunkten på Djupegatan 47
Café 7:an på Västra Tullgatan 7 (även kafé)
Erikshjälpen second hand på Hyggesvägen 1 (även kafé)
Håstaholmen secondhand och Biståndscenter på Håstaholmen 3 (även kafé)
Larssons loppis på Djupegatan 30
Loppis Möljen i en av röda sjöbodarna
Röda korset second hand på Trädgårdsgatan 12 (även kafé).

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft många artiklar om lopp- och antikmarknader i Hudiksvall och Söderhamn: Hudik växer som loppmarknadsstad (23/3 2015), Vinterloppor på kusten (27/2 2015), Loppmarknader i mängd (30/11 2014), Hudikloppmarknad växer (11/11 2014), Ny megaloppis öppnar, (9/11 2015), Antikmässa i Söderhamn (24/10), Klart för ny megaloppis (4/10 2014), Laddar för loppis (28/7 2014), Blöt bakluckeloppis (31/5 2014), Jätteloppis i Hudik (27/5 2014), Erikshjälpen till Hudik (22/5 2014) och Samlarsamling i Hudik (12/4 2014).

Jörgen Bengtson