Jussifest i Strömsbruk

Jussi Björling hade rötter i Strömsbruk. Det är skäl till en rejäl fest i helgen.

Jussifesten tioårsjubilerar i Strömsbruk på lördag och söndag med ett digert program.

JussifestDet börjar på lördagen klockan 15.15 med att Ströms bruksorkester värmer upp publiken, fortsätter klockan 16 med att bruksorkestern spelar två stycken varefter vi får lyssna på tenoren Markus Pettersson, sopranen Christina Nilsson, basen Nils Gustén och sopranen Roma Loukes, med Lennart Eng på flygeln.

Söndagens program börjar klockan 9 med att Johan Adlercreutz leder ett program om gamla Strömsbruk. Klockan 9.30 kommer dragplåstret, författaren Björn Ranelid, som berättar om sin beundran av Jussi Björlings sång.

Arrangör är Jussi Björlingsällskapet.

Jussis fader David var fram Strömsbruk och Jussi Björling har sjungit i bruksorten.

Jörgen Bengtson