Uppåt för Stenö camping

Stenö havsbad & camping, som är en av Hälsingekustens stora bad- och campingplatser, kan räkna in betydligt fler besökare i år än förra året. Stenö har plats för 122 husbilar och husvagnar samt tält. Till detta kommer strand, restaurang och olika aktiviteter.

– Jag är jättenöjd med gästtillströmningen och min personal, säger föreståndaren Thomas Gunnarsson till Soderhamn.se (13 augusti 2015).

Han jämför juni till början av augusti i år med fjolåret. Trots regn, rusk, moln och kylig temperatur så har gästerna ökat.

– För juni ser det ut som att vi ökat omsättningen med 50-60 procent. Då hade vi i princip fullt med husvagnar och husbilar. Även våra elva stugor var uthyrda. I juli gick det ner lite. Vädret var ju inte det bästa, ändå ligger vi klart över det resultat vi hade i fjol, knappt 20 procent, säger Thomas Gunnarsson, som noterar en ny uppgång i början av augusti, då sommaren kom på riktigt.

På en punkt har dock beläggningen gått ner:

– Tälten har varit färre i år till följd av vädret.

Steno bojSöderhamns kommun äger och driver Stenö havsbad & camping. Efter omfattande upprustning börjar kommunen se resultat. I år har kommunen förbättrat standarden ännu ett pinnhål.

– Gästerna har gett oss mycket cred för bra service och fint värdskap. Sånt värmer. Vi har med åren lyft standarnen på anläggningen och vi kan stolt säga att vi är fyrstjärning, säger Thomas Gunnarsson.

Stenö är mycket av Söderhamns port mot havet. Här lägger kommunala båtar till, m/s Moa af Söderhamn angör Stenö brygga, Stenö är utpekad som en nod i kommunens skärgårdssatsning.

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun