Mulle Meck bygger om

Mulle Meck är sig själv fram till slutet av januari: Han snickrar och donar, för att den 23 januari 2016 slå upp dörrarna till sin ombyggda verkstad i centrala Hudiksvall.

Mulle Meck i Glada HudikDen populära figuren Mulle Meck har naturligtvis ett eget hus i Hudiksvall, som båda fäderna kommer ifrån: Jens Ahlbom står för bilderna och George Johansson för texterna.

Mulle Meck i Glada Hudik lockar många besökare till sig. Lokalerna är dock små och slitna. När Mulle Meck öppnar igen är det i renoverade, fräscha lokaler.

Genom Mulle Meck och Trolska skogen (Mellanfjärden) har Hälsingland fått två turistiska dragare riktade till en yngre publik.

Hos Mulle Meck får barnen vara kreativa, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga.

– Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles nya raket. Mys med Buffa i hennes hundkoja eller provkör Mulles bil. Här kan du snickra, pyssla, se en Mulle Meck-film, spela datorspel och mycket mer, skriver Mulle Meck på sin webbplats.

Mulle Meck arrangerar också kurser av olika slag: mojäng- och molijoxkurs, kurs i fritt skapande (som Mulle Meck brukar säga: ”Det finns inget skrot, bara gamla grejer som går att använda på nya sätt.”), kurs i sagornas värld, juldekorationer, att bygga bilar, båtar, flygplan, rymdraketer och annat barn känner igen från Mulle Mecks värld.

Mulle Meck bor på Käppuddsgatan 3 i Hudiksvall. Han håller till i samma hus som Hudiksvalls turistbyrå. Hos Mulle Meck är alla upp till tolv år barn; från 13 år och uppåt är man vuxen. Naturligtvis finns Mulle Meck i Glada Hudik också på Facebook.

Jörgen Bengtson
Bild: Jens Ahlbom