Fisk- och skaldjursbutik öppnar

Ett nytt företag i Söderhamn, Kanonholmen Seafood, räknar med att öppna butik till sommaren och har redan börjat med hemleverans av fisk och skaldjur.

Företaget håller till i Vad, vid havet mellan Sandarne och Stugsund, söder om Söderhamn.

– Vi förädlar vi fisk och skaldjur av alla möjliga slag, berättar företaget på sin facebooksida.

Företaget startade i slutet av 1980-talet med att bröderna Peter och Magnus Schlömer började köpa upp fisk i Vad. Vid millenieskiftet byggde bröderna en fastighet, som de nu håller på att rusta upp för fiskförädling och gårdsbutik.

Släkten som jobbar med fisk och skaldjur har vidgats. Bröderna Marcus och Tobias Wiklund har nappat, tillsammans med Dennis Schlömer, på morbröderna Peter och Magnus Schlömers fiskafänge. Marcus har tidigare drivit restaurang i Falkenberg, men nu återvänt till Hälsingland.

KanonholmenTill jul och nyår började Kanonholmen Seafood med hemleverans av fisk och skaldjur, som blev en succé, enligt företaget.

Till sommaren öppnar man gårdsbutik, som det går att angöra både från sjö- och landsidan. Läget i Vad är idealiskt: nära Söderhamns stad och skärgården utanför.

Företaget satsar på både traditionell och annorlunda fisk- och skaldjursförädling.

– Vi drivs alla av en passion för mat och olika smaker, säger Marcus Wiklund till Söderhamns-Kuriern (15 januari 2016). I reportaget berättar han också om en av de annorlunda fiskberedningarna, som företaget jobbar med:

– En testprodukt som vi tog fram till jul var varmrökt, whiskyrökt lax. Whiskyns alkohol mot den feta fisken och lite citrus fungerade fantastiskt bra, säger han.

Framtidsplanerna rymmer inte bara fisk och skaldjur, utan också ölbryggning. Den är dock inte lika konkret i närtid som gårdsbutiken.

Jörgen Bengtson
Foto: Kanonholmen Seafood