Nya kaptener på m/s Moa

Hälsingekustens enda turbåt av betydelse, m/s Moa af Söderhamn, har fått både ny sjökapten och landkapten.

Sommaren 2016 kommer kapten Lundmark att stå vid rodret. Han tar också plats i styrelsen för den ideella föreningen bakom m/s Moa.

Föreningen har också fått en ny ”landkapten”, det vill säga ordförande. Magnus Ludvigsson är ny ordförande sedan den tidigare, Georg Ayres, lämnat över efter nio år vid föreningsrodret.

M:s Moa kvallSommarsäsongen 2015 var ingen höjdare för m/s Moa. Vädret var en katastrof och ett propellarbyte spädde på eländet. Resultatet blev många inställda turer och dålig ekonomi, även om m/s Moa håller sig över vattenytan.

Nu satsar Magnus Lundvigsson och den nya styrelsen på jubileumsåret 2016 (tioårsjubileum) och att hitta nya sponsorer och få draghjälp av sociala medier. M/s Moa finns sedan en tid både på Youtube med filmen En dag i skärgården med Moa af Söderhamn och på Instagram under taggen @msmoa.

Jörgen Bengtson
foto: M/s Moa