Moa på offensiven

M/s Moa af Söderhamn går till offensiven jubileumsåret 2016, med halverad medlemsavgift och en fri dagsresa i sommar.

– Om ni har för avsikt att resa med Moa i sommar, passa på att bli medlem för 100 kronor och spara en slant. Det ingår nämligen en dagkryssning – ordinarie pris 150 kronor, exklusive lunch – i medlemskapet, och medlemskortet ger dessutom 10 procents rabatt på allt ombord, skriver m/s Moa på sin facebooksida (3 februari 2016).

Föreningen som äger m/s Moa och håller henne igång under sommarsäsongen, satsar också på ökad företagssponsring. Det blir ett nytt sponsoravtal för kommande säsong med fyra nivåer.

Det är inte bara sponsoravtalet som kommer att moderniseras, utan också föreningens webbplats, www.msmoa.se, som ska bli mobiltelefonanpassad till sommaren 2016. Till detta kommer en satsning på Instagram, med taggarna @msmoa eller ‪#‎msmoa‬.

Bakom m/s Moa står Föreningen för m/s Moa, med många eldsjälar som håller det 112 år gamla fartyget igång. Moa byggdes på Bergsunds mekaniska verkstäder i Stockholm 1904 som ångfartyg. Till mitten av 1970-talet var hon kombinerad bogserbåt, passagerarbåt och isbrytare åt Stockholms hamn.

När m/s Moa blev renodlad passagerarbåt fick hon ta 120 passagerare. Sedan 2001 får hon ta 75 passagerare.

M/s Moa ligger på Norra Hamngatan i Söderhamn och ser ut så här i vinterskrud:

m:s Moa vinter

text och foto:
Jörgen Bengtson