Många kalendrar för kusten

Vad händer på Hälsingekusten? Svaret finns i inte mindre än sex evenemangskalendrar, så tyvärr är bilden lite splittrad. Men det kommer att bli bättre.

Visit Söderhamn har en evenemangskalender över det som händer i Söderhamns kommun. I dag består den av 20-talet evenemang, men dessa kommer att bli fler när vi närmar oss sommarsäsongen. Visit Söderhamn ger möjlighet att söka på två geografiska områden: Söderhamns skärgård och Söderhamn i övrigt.

Visit Glada HudikVisit Glada Hudiksvall har en fylligare evenemangskalender över det som händer i kommunen jämfört med Söderhamn. I Hudiksvall är kalendern uppdelad på evenemang och aktiviteter (bilden). I dag består den av cirka 40 evenemang och drygt 230 aktiviteter. Även här kommer framför allt evenemangen att växa när vi närmar oss sommarsäsongen. På webbplatsen går det att specifikt söka på tre lokala kustområden: Enånger/Långvind, Iggesund och Hudiksvalls stad.

Upplev Nordanstig har en evenemangskalender över evenemang och aktiviteter i kommunen. I dag består den av närmare 30 evenemang, som kommer att växa under sommarsäsongen. Upplev Nordanstig ger störst möjlighet att söka på lokala områden, totalt nio, varav sex är kustområden: Jättendal, Strömsbruk, Stocka, Mellanfjärden, Harmånger och Gnarp.

Visit Hälsingland Gästrikland samlar alla evenemang som finns på webbplatserna ovan, men det är inte säkert att det fungerar fullt ut än. Här går det att söka på område i form av kommun eller kommundel.

Jungfrukusten samlar enbart evenemang från kusten, som i det här fallet omfattar både Hälsingland och Gästrikland. Här finns i dag 50-talet evenemang listade. Dessa finns redan listade på webbplatserna ovan eller på sajten som samlar evenemang i Gästrikland på webbplatsen Visit Gävle.

Hälsingland samlar evenemang från hela Hälsingland men är tyvärr inte samordnad med ovanstående webbplatser.

Det finns gott om evenemang på Hälsingekusten, men än så länge är det en splittrad bild för den som söker information om evenemang och aktiviteter.

Jörgen Bengtson