HT lägger ner

Kan Hudiksvalls Tidnings bevakning av Hälsingekusten bli sämre? Svar: ja. HT lägger ner redaktionen i Bergsjö, som bevakar Nordanstigs kommun och en viktig del av Hälsingekusten. Det betyder att en av tre kustkommuner i Hälsingland blir utan fast redaktion.

Under senhösten 2016 lägger Mittmedia ner redaktionen i Bergsjö, som funnits så länge HT varit en ledande tidning i området. Tidigare hade redaktionen två reportrar.

Mittmedia hade länge också en redaktion för Sundsvalls Tidning i Nordanstig, som numera är nedlagd.

Det betyder att Mittmedia på relativt kort tid kommer att ha gått från tre till noll reportrar i Nordanstigs kommun.

HT säger, som det alltid heter i sådana här sammanhang, att man kommer att fullgöra sitt uppdrag från huvudredaktionen (Hudiksvall). Mittmedia har genomfört liknande nedläggningar av lokalredaktioner i andra delar av Hälsingland, Jämtland och Gästrikland-Norruppland.

– Jag kan lova att vi kommer fortsätta upprätthålla Nordanstigsbevakningen och det gör vi bland annat med att vi samarbetar med Mittmedias Sundsvallsredaktion, säger Thomas Sundgren, ansvarig utgivare på Hälsingetidningar, till Sveriges Radio P 4 Gävleborg.

Hälsingekusten.se fortsätter att bevaka Hälsingekusten med samma styrka som tidigare – och en nyhet per dag året om från kusten.

Jörgen Bengtson