Rekordintresse för SM-veckan

Intresset för att delta i SM-vinterveckan i januari 2017 i Söderhamn är rekordstort från specialidrottsförbunden.

– På mindre än en månad fick vi in intresseanmälningar från 19 förbund. Vi har en lista med 30 olika idrottsgrenar att bearbeta. Det är över förväntan, säger projektledare Sören Calleberg, Söderhamn, på kommunens webbplats Soderhamn.se.

sm_vinterveckanSM-vinterveckan pågår mellan 30 januari och 5 februari 2017 och omfattar både vintersporter och andra idrotter.

Arrangör är Riksidrottsförbundet och Söderhamns kommun. SM-veckan genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund. Söderhamn är den minsta kommunen hittills, som står värd för en SM-vecka.

Arbetet med att organisera och planera för SM-veckan och dess tävlingar pågår för fullt.

– Föreningsliv, näringsliv och kommun jobbar i en positiv, offensiv och kreativ anda redan i de inledande mötena. Det råder ingen som helst tvekan om att Söderhamn ser möjligheterna med SM-veckan, säger Sören Calleberg.

I måndags kväll ledde han ett stormöte med föreningslivet, där han bland annat redovisade vilka förbund och grenar som visat intresse: Skidförbundet, Parasportförbundet, Bilsportförbundet, Styrkelyftförbundet, Biljardförbundet, Taekwondoförbundet, Skyttesportförbundet, Bowlingförbundet, Baseboll- och softbollförbundet, Bob- och rodelförbundet, Skidskytteförbundet, Brottningsförbundet, Cykelförbundet, Isseglarförbundet, Motorcykel- och snöskoterförbundet, Danssportförbundet, Frisbeeförbundet, Budo- och kampsportförbundet samt Draghundssportförbundet.

Totalt finns det 30 specialidrottsförbund som är berörda.

– Intresset visar tydligt på vilken potential Söderhamn bedöms ha ute i idrotts-Sverige. Vi har anläggningar och tillgångar som passar många olika SM-tävlingar, och vi ligger geografiskt bra till i landet, säger Sören Calleberg.

SM-veckan blir en stor kraftsamling på Hälsingekusten och naturligtvis i första hand för Söderhamns kommun. Men för att ordna boende till alla, lär Söderhamn få blicka både åt norr, väster och söder och därmed involvera en stor del av Hälsingland och även Gävleområdet.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft flera artiklar om Vinterveckan: Sparar 20 000 kubik snö (23 mars 2016), Företagsvinster under SM-veckan (8 mars 2016), ”Gnistan, glöden, kompetensen” (1 februari 2016), Söderhamn bygger ”snöfabrik” (18 januari 2016), Snökanoner till Söderhamn (27 oktober 2015), Vinterveckan till Söderhamn 2017 (26 augusti 2015).

Jörgen Bengtson