Tre företagare prisade

På årets Eldklotetgala kunde tre företag på Hälsingekusten kamma hem prisets Årets företagare: Björn Lundén Information AB, Hälsingesylt AB och Generatorhallen AB.

BLIBjörn Lundén Information AB (BLI) är ett framgångsrikt företag i Näsviken, Hudiksvall, inom företagsinformation. Här tar företagets verkställande direktör, Ulf Bokelund Svensson, emot priset på Eldklotet i Bollnäs i kväll från Janne Ström, ordförande för Företagarnas Hudiksvall, och Mi Ridell. Företaget har nittiotalet anställda.

Hälsingesylt AB, med verkställande direktör Lisa B Östman i spetsen, finns i Gnarp, Nordanstig, och är ledande i Gävleborgs län i sylttillverkning. Företaget har halvdussinet anställda.

Generatorhallen AB är en reklambyrå i Söderhamn, som är mer känd under namnet Odd Jobb Media. Företaget har fem anställda.

BLI är jätten i sammanhanget, med kunder över hela Sverige och dotterbolag i Polen. BLI får priset för sin platta organisation och för sitt ledarskap, där Ulf Svensson och Björn Lundén ger de anställda stor frihet att skapa sin egen och företagets framtid.

text och bild:
Jörgen Bengtson