Hudiksvalls SSS satsar

Hudiksvalls sjösportsällskap (HSSS) möter årets säsong med flera nyheter: ny sjösättnings- och upptagningstrailer (Norppavagnen) och båtramp i Hudiksvall och muddring i föreningens gästhamnar i skärgården.

HSSS är en av Norrlands största båtklubbar med drygt 550 medlemmar, som nu spänner musklerna.

Satsningen på Norppavagnen är den enda av sitt slag i Norrland. Den gör det möjligt att med ett hydraulsystem lyfta båtar på upp till tolv ton med lyftplattform och sjösätta fler båtar per timma än tidigare.

Sedan förra sommaren har HSSS också muddrat vid Käringön i Vintergatsfjärden öster om Iggesund och Ravelgrund mot Innerstön och Kråkön.

DCIM100MEDIA

På Käringön (bilden) har HSSS en stor gästhamn, med plats för cirka 25 båtar. På ön finns klubbstuga och gäststugor. Här finns färskvatten, toalett, dusch, bastu och el. Käringön är ett populärt utflyktsmål för HSSS-medlemmar och gästande båtar. Muddringen gör att HSSS kan ta emot större båtar.

HSSS har också en liten hamn på Ravelgrund med 10–15 båtplatser och toalett, bastu och grillplatser.

HSSS är till stor del en motorbåtsklubb, men 30 procent är segelbåtar. Seglingssektionen spelar en viktig roll.

HSSS huvuduppgift är driften av Hudiksvalls stora småbåtshamn, med över 400 båtplatser för medlemmar och 26 gästplatser, med el och vatten vid bryggorna, trådlöst internet, mack och klubbstuga med dusch, toalett, tvättstuga, kök, sopstation.

Jörgen Bengtson
Foto: Johan Söderlund/HSSS