Hudik starkare handelsstad

Hudiksvall är en klassisk handelsstad. Nu stärker den sin position med tre nya stormarknader i Medskog, väster om Hudiksvall.

– Vi har glädjen att meddela: Jula kommer till Hudiksvall och Hälsingeporten, skriver i dag fastighetsägaren Roph på sin facebooksida för Medskog, Hälsingeporten.

Julas varuhus blir cirka 3 000 kvadratmeter och kommer att sysselsätta omkring 25 personer. Inflyttningen är beräknad till april 2017. Jula har 47 varuhus i Sverige i dag; närmaste ligger i Sundsvall och Gävle.

Biltema blir den stora dragaren i Medskog, med cirka 6 000 kvadratmeter och omkring 25 anställda. Etableringen blir norr om snabbmatsrestaurangen Max. Biltema har 42 varuhus i Sverige; närmaste ligger i Bollnäs.

Rusta är också klar för etablering i Medskog. Rusta har 80 varuhus i Sverige; närmaste ligger i Bollnäs.

Medskog Burger KingBurger King (bilden) är ytterligare en etablering i Medskog. Den får sin placering väster om OKQ8:s bensinstation. Avtalet blev klar i slutet av maj 2016. Snabbmatsrestaurangen räknar med att anställa cirka 30 personer. Öster om OKQ8-macken finns sedan drygt ett år snabbmatsrestaurangen Max.

Det betyder att två av de tre stora hamburgerkedjorna inom kort finns i Medskog. Inne i Hudiksvall finns jätten McDonalds och dvärgen Frasses.

Biltema kommer att flytta in i ett separat varuhus i den östra delen av Medskog. Jula och Rusta kommer att bli två av sannolikt fem varuhus i den västra delen. Vilka de andra blir är inte klart.

Medskog ligger vid Hudiksvalls södra infart. När man passerar gamla E 4:an finns sedan några månader två etableringar till höger, bilverkstan Mekonomen och vitvaruvaruhuset TO Hemprodukter, som tidigare fanns i Iggesund. I detta område kan det också bli aktuellt med ytterligare etableringar. En sådan kan vara livsmedelskedjan Willys, som söker lämplig mark i Hudiksvall.

Jörgen Bengtson
Bild: Rophbolagen