Kustslöjdarna ställer ut

Fram till den 7 augusti ställer elvaårsjubilerande Kustslöjdarna ut i Ljusne hytta, varje dag klockan 12–18.

Kustslojdarna 2016Kustslöjdarnas årliga hanverksutställning går av stapeln i Hyttan, Ljusne, under juli och början av augusti. Dessutom har Kustslöjdarna en stor julmarknad i Kvarnen, Söderhamn, under förstaadventshelgen.

Kustslöjdarna startade hösten 2005 i Söderhamn och består av slöjdare från de fyra kustkommunerna i Gävleborg, även om fokus är Söderhamn och Ljusne.

– Vi är hobbyslöjdare som arbetar i naturmaterial, säger Kustslöjdarna.

Vare sig Kustslöjdarna är i Hyttan eller inte, arbetar smeden Per Örn i smedjan onsdag och lördag. Dibis visar sin utställning om Joel Palm. När Hyttan är öppen, är det också kafé. Dessutom lockar man med ”alltid något extra på onsdagar!”

Kustslöjdarna har webbplats på www.kustslojdarna.n.nu.

Jörgen Bengtson