Klart med byggare
till Djupestrand

I dag blev det klart vilka som får bygga i attraktiva Djupestrand nedanför Köpmanberget i Hudiksvall: Skålbo Förvaltning AB får markanvisningsavtal för det västra kvarteret och Lillskär AB för det östra. De två bolagen lämnade de högsta anbuden för respektive kvarter.

Sandströms Arkitekt och Design har ritat Skålbo Förvaltning AB:s projekt. Dessa så kallade strandvillor blir på 110–160 kvadratmeter, i två eller tre plan och försedda med hiss. Skålbo Förvaltning AB är ett hudiksvallsföretag ägt av plåtslagaren Robert Fredriksson.

djupestrand-kopiaMetod Arkitekter står bakom Lillskär AB:s flerfamiljshus (bilden). Lägenheterna blir från ett rum och kök till fem rum och kök. Husen blir fyra våningar höga. Lillskär har i dag nyproduktion på fem ställen i Sundsvall, Gävle, Falun och Sigtuna. Företag har sitt säte i Uppsala.

Markanvisningen ger byggherrarna ett år att arbeta vidare med sina projekt, med bygglov, finansiering och försäljning av bostäderna. Kommunen kommer att bygga väg och va-anslutning under vintern 2016–2017.

Totalt omfattar de två områdena cirka 60 bostäder.

– Jag tror att det här kommer att bli jättebra, vi är verkligen i behov av nya bostäder, säger kommunalråd Mikael Löthstam (S) i ett uttalande.

Djupestrand har Köpmanberget i ryggen och havet i söderläge. I norr ligger Köpmanbergets parkområde, i öster Maln med havsbad och friluftsområden, i söder Hudiksvallsfjärden och Idenorslandet, i väster strandpromenad till stadens centrum.

Jörgen Bengtson
Bild: Metod Arkitekter