Lennart öppnar
Harrys Hudiksvall

Klockan 16 i dag fick Hudiksvall en ny restaurang, Harrys Hudiksvall,  i det som tidigare vare Café August i Kulturhuset Glada Hudik. In i det sista pågick förberedelserna, vilket Långvind.com blev varse om, när vi tittade in några timmar före öppningen.

Restaurang- och krogföretagaren Lennart Westman, Söderhamn, står bakom Harrys.

harrys-hudiksvallHarrys är, liksom kollegan O’Learys i Stadshotellet snett emot Kulturhuset, en restaurangkedja. O’Learys har sportprofil. På Harrys står maten i centrum.

Harrys Hudiksvall får plats för 116 middagsgäster. Restaurangen kommer att ha kvällsöppet alla dagar i veckan och luncher vardagar med start den 14 november.

Lennart Westman driver O’Learys Söderhamn, First Hotell Stadt Söderhamn och Östra Berget i Söderhamn. Sedan 1 juni 2015 driver han också Kulturhuset Glada Hudik, det vill säga konferensdelen i det tidigare folkets hus.

Satsningen på Harrys är en förlängning av konferensverksamheten, som nu får den restaurangdel som konferensverksamheten saknat. Lennart Westman tittade på beprövade koncept, och valet föll till slut på Harrys.

– Jag ser fram emot att få leverera ett utbud av mat och nöje som jag tycker saknats i staden tidigare. På Harrys kommer det att hända grejer som quiz, ett och annat lokalt liveband, danser, konserter, whiskyprovningar… Jag är tämligen säker på att det kommer att på bra för oss, säger han i senaste numret av Hälsinge Allehanda.

Harrys Hudiksvall finns på webb och facebook.

”Harrys är en svensk, genuin krogkedja. På Harrys står det varma, välkomnande bemötandet och den goda, vällagade maten i centrum”, säger restaurangkedjan på sin webbplats. Harrys startade i Falkenberg och finns nu över hela Sverige, enligt webbplatsen på 38 orter.

O’Learys finns på åttiotalet platser i Sverige.

text och foto:
Jörgen Bengtson