Hälsingekusten
på världstopplista

Hälsingekusten med Hudiksvall är ett av de 15 bästa resmålen i världen att göra en stor resa till 2017. Hälsingekusten och Hudiksvall finns med på samma lista som Antarktis, Montreal, inkafolkets heliga dal i Peru och Samanáhalvön i Dominikanska republiken.

Bakom lista ligger Thrillst Travel, som har webbplatsen Thrillist.com med bland annat tips om resmål, mat, hälsa, bilar och underhållning. Thrillist talar lyriskt om de svenska Östersjökusten norr om Uppsala. Den nämner tre särskilt besöksvärda städer: Hudiksvall, Gävle och Luleå. Thrillist.com skriver:

”Det svenska landskapet längs östkusten är ett paradis av rikedomar. Trähus målade med Falu rödfärg, granar och blåbärsris skapar en fantastisk kuliss och ger dramatiska solnedgångar. Kusten verkar nästan fiktiv, en statisk duk med slående bakgrunder med karga klippor, dalar och städer dekorerade med medeltida kyrkor.”

Artikelförfattaren Daniel Cole talar om att ”du hittar isolerade områden där du kan gå igenom tall och björk och plocka bär, med ett överflöd av rikt djurliv runt omkring dig. Och björnar. Så se upp. Björnar”.

Thrillist.com beskriver sig som ”en manlig livsstilskompass”. Webbplatsen har 2,6 miljoner följare på Facebook.

Jörgen Bengtson