Renhållning på
Nordanstigskusten

Håll Nordanstig rent! är innehållet i en vårkampanj i Nordanstig.

Nordanstigs kommun deltar under våren i organisationen Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning.

– Vi stöttar de invånare som vill delta genom att dela ut material och samla in säckarna med upplockat skräp, skriver kommunen på sin webbplats.

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. De gör detta både för att göra sin närmiljö finare och för att markera att nedskräpning inte är rätt. År 2016 deltog 767 782 personer i detta arbete runt om i Sverige.

Vanligen så tar en grupp ansvar för ett strandparti, ett vägavsnitt, ett parkområde eller annat avgränsat område.

Nu kan man anmäla deltagare till kampanjen i Nordanstig och andra kommuner som deltar. Deltagarna får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial. Det består av sopsäckar, soppåsar och ett skräpspel. Nordanstig kommer att distribuera materialet under andra påskveckan, med start tisdag 18 april. Deltagare får material genom att hämta det i receptionen i kommunhuset i Bergsjö.

– Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel, skriver Nordanstigs kommun.

Anmälan för att delta och få tillgång till materialet ska ske senast den 2 april på webbplatsen för Håll Sverige Rent.

Jörgen Bengtson