Redo för golf
på Hälsingekusten

Under veckan har Hudiksvalls golfklubb klippt och dressat banorna. I dag gick bevattningsanläggningen för fullt. I morgon öppnar Hudiksvalls artonhålsbana för säsongen, ett säkert tecken på att våren är här.

– Dan före dag, förkunnar Hudiksvalls golfklubb i dag på sin facebooksida och visar upp en green, som blir allt grönare med hjälp av vattenspridare och sol.

Hälsingekusten har ytterligare tre banor, som gör sig redo för 2017 års säsong: Söderhamn i Sofieholm, Sörfjärden i Gnarp och Nansta i Forsa.

Hälsingekusten.se har en egen sida för golfbanor på kusten.

Söderhamns golfklubb säger inte när den öppnar för säsongen på sin facebooksida; men det framgår att förberedelserna är igång. Klubben saknar webbplats.

Sörfjärdens golfklubb öppnade sin range den 2 maj och ligger i startgroparna för att öppna artonhålsbanan. Klubbens facebooksida håller en uppdaterad om premiären.

Nansta golf har ett tuffare klimat och ligger därför efter systerbanan i Hudiksvall. Rangen öppnade den 16 mars, men niohålsbanan behöver översyn och bättre väder innan den kan öppna. Golfbanans facebooksida håller intresserade uppdaterade om när banan öppnar.

Jörgen Bengtson
Foto: Hudiksvalls golfklubb