Albertina-ägare
Årets företagare

Restaurang Albertinas två ägare, Stefan Svanberg och Jonas Roos, blev i veckan korade till Årets företagare i Söderhamn. Restaurangen i fiskeläget Skärså är Söderhamns mesta turistmagnet.

Föreningen Företagarna utsåg i torsdags Årets företagare 2016 i Söderhamn på en galalunch på CFL. Stefan och Jonas vann tävlingen i hård konkurrens med Claes Wixner och Jimmy Rödin, Wixner och Rödin AB, och Anders Holgersson och Gunnar Schewelius, Elia. Totalt handlade det alltså om sex företagare med tre välskötta företag bakom sig.

Juryn motiverade beslutet med följande:
”En framgångsrik restaurang som utvecklats och breddat verksamheten med högre omsättning och än godare mat och lönsamhet som följd. Stefan Svanberg och Jonas Roos driver denna skärgårdspärla. Det blir inte sommar förrän du besökt Albertina!”

– När jag och Jonas såg att Claes, Jimmy, Anders och Gunnar var nominerade blev jag förvånad och vi kände oss som utfyllnad – nu är jag jätteförvånad! Det här är en bekräftelse på att vi har gjort rätt! skrattar Stefan Svanberg i en intervju med www.Söderhamn.se.

För sex år sedan tog Stefan över den populära restaurangen. Den hade grundaren Mats Gunnarson då styrt över i 32 år. Tre år senare kom Jonas Roos in som delägare.

– Det känns tryggt att arbeta med Jonas. Vi hade ett samarbete redan innan han blev delägare och i dag har vi utökat antalet sittplatser och ökat omsättningen, säger Stefan Svanberg.

På bilden ser vi utmanarna Jimmy Rödin, vinnare Stefan Svanberg samt utmanarna Claes Wixner och Anders Holgersson. På bilden saknas Jonas Roos och Gunnar Schewelius

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun