Kulturkapell
lockar i Sörfjärden

Många gamla skolor och frikyrkor har med tiden blivit samlingslokaler. Ett av flera exempel på detta är Sörfjärdens kulturkapell, Gnarp, som sommar efter sommar levererar intressanta program.

Det gamla frikyrkokapellet ägs sedan många år av en ekonomisk förening, Andelsföreningen Sörfjärdens kapell. I helgen var det sommarsalong, med utställningar och servering. Detta och många andra program får det gamla fiskeläget att leva upp under sommaren.

Ungefär halva sommarens program återstår:

20 juli, klockan 20: ”What happened in Calfornia 1965 to 1975?” En storytelling-livedokumentär-konsert med Stig Jäderberg och musik av The Byrds, Jefferson Airplane, CSN, Joni Mitchell, Neil Young, Jackson Browne, Tom Waits, Eagles med flera.

23 juli, klockan 10: Ol-Erstäktens årsmöte.

23 juli, klockan 19: Gudstjänst, med kyrkoherde Sofia Aspling med flera.

24–28 juli: Konst- och konsthantverksutställning.

29 juli, klockan 20: Konsert med Lars Bygdén.

30 juli, klockan 13: Årsmöte med Kulturkapellet.

2 augusti, klockan 19: Lyrikkväll med öppen scen.

Sommarens program så här långt har bestått av: öppen ateljé med Ulla Britta Hill och Barbro Rigardt; ”Vår framtida ålderdom – inte så eländigt som befarat” med professor Anders Wimo; konsert med Markus Berjlund med band; konsert med gruppen 2+2; konstutställning av Linnea Larsson Holm och Margareta Danhard; konsert med Ismael – David Berjlund, Ronny Grubb och Bengt Westin; årsmöte för Sörfjärdens intresseförening; konsert med vokalgruppen Small Group; sommarsalongen.

Målsättningen med föreningen Sörfjärdens kapell, eller Sörfjärdens kulturkapell som den numera vanligen kallar sig, är ”att bevara kapellet som mötesplats för kulturell och social verksamhet”.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om Sörfjärdens kulturkapell: Ambitiöst program i Sörfjärden (10 juni 2015).

Jörgen Bengtson
Foto: Andelsföreningen Sörfjärdens kapell