Jazzkväll
till havs

Världsarvsjazzen i juli på världsarvgården Erik-Anders i Söderala blev en succé. Fortsättning följer till havs! På lördag bjuder m/s Moa af Söderhamn (bilden) upp till jazz med Thomas Jutterström och medmusiker på en tur i Söderhamns skärgård.

Moa gör en musikresa i Söderhamns fina skärgård, till toner av Thomas Jutterström med vänner.

– Ät av vår populära skärgårdsbuffé, luta er tillbaka och njut av maten, lugnet och stämningen ombord. För tredje året i rad arrangeras Jazzkryssningen i samarbete med föreningen Musica Viva, skriver m/s Moa i evenemangsguiden Visit Söderhamn.

Thomas Jutterström spelar saxofon, Ove Lundström cello och Linda Olah står för sången.

Fartyget med sin musiklast och passagerare kastar loss klockan 19.

Thomas Jutterström, Söderhamn, är framför allt jazzmusiker. Han började sin karriär som medlem av Gunnar Hammarlunds orkester i Söderhamn, där även jazzlegenden Jan Johansson spelade innan han flyttade från Söderhamn. I tjugoårsåldern kom Jutterström till Stockholm, där han bland annat spelade åt artister som Östen Warnerbring, Cornelis Vreeswijk och Beppe Wolgers.

Han återvände senare till Söderhamn, blev medlem i jazzrockgruppen Splash, spelade i Hudik Big Band och var en tid medlem i gruppen Fläsket brinner. Jutterström har även komponerat egen musik. År 2001 fick han Jan Johansson-stipendiet med motiveringen: ”Thomas Jutterström är en skicklig pianist, kompositör och arrangör som kopplar samman folkmusik och jazz helt i Jan Johanssons anda”.

Jörgen Bengtson