Segel-SM-start
på lördag i Hölick

Hudiksvall arrangerar under tre dagar ett segel-SM. Med start på fredag i Hölick, arrangerar Hudiksvalls Sjösportsällskap (HSSS) för första gången svenskt mästerskap (SM) i 606-klassen, som också är ett internationellt mästerskap. Trettiosju segelbåtar kommer till start, varav sex från Hudiksvall.

Tävlingarna sker mellan Hölick och Agön. Det går bra att följa dem från klipporna vid Hölicks kapell och vid fyren. Det kan också vara intressant att följa förberedelserna före start. Regattaexpeditionen öppnar på torsdag klockan 12.

Tävlingarna pågår i tre dagar mellan klockan 10 och 14. Tiderna varierar beroende på vind med mera. Fredag och lördag blir det tre tävlingsomgångar och söndag två. Båtarna utgår från Hölicks hamn.

Tävlingsområdet är unikt, eftersom det ligger bara några minuter från hamnen och land.

– Vi ska göra vårt bästa för att du ska få uppleva fina tävlingar och få en bra vistelse i och utanför vårt natursköna fiskeläge, skriver HSSS-organisationskommitténs Berndt Nordberg på tävlingen webbplats.

Den som vill följa tävlingarna på nätet, kan göra det på webbplatsen sms606.se.

606-båten är en kölbåt, som seglas med storsegel, fock och spinnaker. I hårt väder uppför sig båten som en jolle och i lätta vindar mer som en kölbåt.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om den kommande tävlingen: Regattor i Hudik (25 september 2015).

Jörgen Bengtson
Foto: Hudiksvalls Sjösportsällskap