Slalombackarna
öppnar i Järvsö

Den 9 december klockan 9 öppnar Järvsöbacken. Alla tjugo nedfarter och åtta liftar är inte öppna, men skidsäsongen kan börja, trots ojämnt väder och blidgrader. Snökanoner och pistmaskiner har jobbat för fullt en tid.

Nedfarterna som öppnar i helgen är nedfarterna från toppen: Övre Skolbacken (11) ned i Älgpasset (12), hela Norrbacken (13) och Västbacken (15). Norr- och västliften är öppna (D+E). Hela Barnområdet är öppet med backar, liftar och rullband.

Långvind.com skriver om Hälsingekusten, men ibland gör vi små utflykter i vårt grannskap. För alpin skidåkning, har Hälsingekusten inte så mycket att erbjuda, mer än Hedebacken i Hudiksvall och Fågelhällan i Enånger.

Därför berättar vi om Järvsöbacken, en av Sveriges större alpina områden, och om Hassela och Bollebacken. Hassela Ski Resort och Bollebacken i Bollnäs är de näst största alpina anläggningarna i Hälsingland.

Hassela smygöppnade sin badhusbacke i helgen och kör samma upplägg i helgen. Officiell öppningsdag är 23 december.

Bollebacken ger inget besked om när den öppnar.

Den som vill följa snödjupet kan göra det på webbplatsen Snörapporten, som visar snödjup med mera för Järvsöbacken, nu ungefär 30 centimeter, och för Hassela och Bollebacken.

Jörgen Bengtson
Bild: Järvsöbacken

Nyheten uppdaterad 8 december 2017