André Myhrer
Hälsinglands OS-hjälte

Utförsåkaren André Myhrer (bilden) tog OS-guld. Både hans hemkommun Nordanstig, hemort Bergsjö och hemstad Hudiksvall hyllade honom efter hemkomsten från Pyeongchang.

Bergsjö tog i går eftermiddag emot sin OS-hjälte med applåder och fest på Bergsjögården. På vägen välkomnade stora affischer hälsingesonens hemkomst. Innan dagen var över, hade André Myhrer fått både livstids medlemskap i Bergsjö-Hassela Alpina, en hel skidbacke i Hassela uppkallad efter sig och ett eget musikstycke.

Snöyran hindrade inte folket att hylla sin OS-guldhjälte. Många tog sig till Bergsjögården, där marschaller och eldkorgar, markerade ingången. Inomhus väntade smyckade lokaler, Pommac, tilltugg och gratulationer till Bergsjös store son.

Vid fyratiden hälsade Thord Wannberg, tillförordnad verksamhetschef, André Myhrer välkommen. Kommunstyrelsens ordförande Monica Olsson och vice ordförande Stig Eng överräckte blommor och en Gränsforsyxa specialpräglad med OS-ringarna och texten ”OS-guld 2018”.

I den fullsatta biosalongen fick André Myhrer berätta hur en typisk världscupvecka kan se ut och hur torsdagens slalomtävling i Pyeongchang gick till.

Bergsjö-Hassela Alpina överräckte ett livstids hedersmedlemskap i föreningen. Han fick också ta emot en skylt från Hassela Ski Resort, som visar att Luråsbacken numera heter Andrébacken. Thomas von Wachenfeldt framförde den nykomponerade ”Myhrermarschen” till Andrés ära.

Efter hyllningarna på scenen, fick Nordanstigsbornas hylla André Myhrer och hans fantastiska bragd.

Jörgen Bengtson
Foto: Nordanstigs kommun