Söderhamn satsar
på fortsatt vinterkalas

Förra årets SM-vintervecka i Söderhamn gav mersmak. Då arrangerade man också Vinterkalaset, en stadsfest i centrala Söderhamn. Nu kommer Söderhamn tillbaka med ett Lilla vinterkalaset, som startar i morgon.

Lilla vinterkalaset tar vid där det stora slutade men pågår bara i två dagar, fredag–lördag.

På fredag kväll från klockan 18–20 blir det After ski med coverbandet Tide och Patrik Isaksson i Strykjärnsparken.

På lördag börjar programmet i Strykjärnsparken klockan 11 med eldshow med fakiren Törnell och efter honom godisregn. Klockan 13 blir det familjeunderhållning och musikshow med Lisa & Josefin och nytt godisregn. En mer vuxen publik får sitt lystmäte tillgodosett klockan 17–19, då Nanne Grönvall och After Ski med Coverbandet Tide uppträder.

Maskoten Tigern vandrar runt i stan fram till klockan 15.

I Gurkparken går Barnens Vasalopp av stapeln, med första start klockan 15 för banan på 1 000 meter och andra start klockan 15.20 för banan på 400 meter.

På Vintertorget vid Apoteket/Tribunen visar företag upp sig och arrangerar pristävling.

Butikerna har särskilda erbjudande under de två vinterkalasdagarna.

Arrangör är Söderhamns cityförening med stöd av bland annat Söderhamns kommun.

Förra årets SM-vintervecka omfattade svenska mästerskapen (SM) i tjugotalet vinter- och inomhusidrotter. Den gick av stapeln den 30 januari till 5 februari och blev en stor framgång för Söderhamn, den hittills minsta kommun som arrangerat ett sådant evenemang.

Jörgen Bengtson