Båtmässa i
isande vinter

När kylan drar fram över Sverige, är det dags att tänka på sommar, sol och skärgård – båtmässan Allt för sjön, med andra ord.

Allt för sjön går av stapeln den 3–11 mars 2018 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Liksom tidigare år finns Jungfrukusten med på mässan (bilden är från 2016). Föreningen Jungfrukusten bemannar en monter, som ska locka båtfolk till den jungfruliga skärgården mellan Norruppland och Medelpad, det vill säga Hälsingekusten och Gästrikekusten.

– Passa på att möta närmare 400 utställare och 85 000 besökare under tio dagar på Allt för Sjön, manar mässarrangören på sin webbplats.

Antalet besöksnäringsdestinationer är få på mässan. Jungfrukusten får främst sällskap av utländska destinationer som Finska kusten, Italien, Kroatiska kusten, Rigakusten och Åland.

I år satsar mässan än mer på segling, större bassäng med vattensporter i fokus, fler seminarier och föredrag samt ”många roliga aktiviteter för ungdomar och barnfamiljer”.

En nog så viktig del av en stor mässa, är parallell- eller kompismässor, som pågår under hela eller delar av tiden. Allt för sjö har friluftsmässan Explore samt Fotomässan 9–11 mars.

Text och foto:
Jörgen Bengtson