Snart är
golfsäsongen här

Hälsingland har sannolikt fler golfbanor per invånare än något annat landskap i Sverige. På Hälsingekusten finns fyra fina banor. Hälsingekusten.se har gjort en sammanställning av golf i Hälsingland, som finns under toppfliken Göra.

Det finns tre golfbanor inom 30 minuters bilväg från Långvindsbruk, Hudiksvalls golfbana, Söderhamns golfbana och Nansta golfbana. Ytterligare en bana finns lite längre norrut, Sörfjärdens golfbana. På bilden ser vi Hudiksvalls golfbana, som liksom banorna i Söderhamn och Sörfjärden ligger vid havet.

Alla fyra banor har var sin fyllig sida på Hälsingekusten.se, med allt från när golfbanan var spelklar, antal hål, banlängd och par till vad som finns på golfbanan i form av exempelvis driving range, puttinggreen, golfshop, restaurang och golfbilar. Naturligtvis har vi länkar till webbplatser och facebooksidor.

Nu när våren går fram med stormsteg, kommer årets golfpremiär allt närmare. Våren är visserligen sen på Hälsingekusten och än senare i inlandet, men i början av maj brukar banorna i Hudiksvall, Söderhamn och Sörfjärden bli spelbara. Förberedelserna är i full gång; det märker man av inläggen på facebooksidorna för Hudiksvalls golfklubb och Söderhamns golfklubb.

Utöver dessa fyra banor, finns ytterligare sju banor i Hälsinglands inland, i Alfta, Bergsjö, Bollnäs, Hassela, Järvsö, Kilafors och Ljusdal.

Jörgen Bengtson
Foto: Hudiksvalls golfklubb