Möljen kokar
under Summer Week

Glada Hudik lever mer än väl upp till namnet under sommaren. I morgon är det final på fem dagars Glada Hudik Summer Week, motorveckan då Möljen kokar varje kväll och ett biltema dominerar dagen. När Sveriges största motowgrupp The Fantastic Four rockar loss från scenen – med järnvägen och havet i bakgrunden – gungar tusentals människor med i sångerna från 1950- och 60-talen.

Möljen är proppfull med människor och mat, krogarna i centrala Hudiksvall har kö till borden, amerikanare och cabbar dominerar gatorna, folk dansar spontant till musiken. Det är feststämning utan dess like. Möljen, som tidigare var en död yta, har sannolikt fler uteserveringar än någon annan stad av Hudiks storlek under Summer Week.

Glada Hudik Summer Week har kommit för att stanna. Vem kan i dag föreställa sig en glad sommarvecka i Hudik utan en ström av uppträdanden varje kväll på Möljens ambulerande scen med olika teman som pop och rock (tisdag), country (onsdag), hårdrock (torsdag), femtio- och sextiotalsmusik (fredag) och rock (lördag).

Varje kväll har fem grupper uppträtt på Möljen, som haft fri entré. I morgon blir det final med TT Grace som huvudnummer; på Möljen uppträder också Ilsbo showgäng, Lobster, Electrid Feel Good och Boys of Summer Week.

Under dagarna samlar sig folk kring olika motorteman, med start redan på måndagen:
• måndag: lådbilar
• tisdag; mopedträff
• onsdag: utflykt till Hälsinglands Tylösand – Hölick
• torsdag: test ’n tune
• fredag: Ladies run
• lördag: cruising och rock ’n roll.

Glada Hudik Summer Week finns på webb, Facebook och Instagram.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om Glada Hudik Summer Week: Motorvecka i Glada Hudik (18 juli 2016) och Glada Hudik laddar (11 juli 2015).

Text och foto:
Jörgen Bengtson