Orienterings-SM
till Hälsingekusten

Orientering är en stor sport i Hälsingland. I år blir den också en stor sport på Hälsingekusten, närmare bestämt i centrala Hudiksvall, som står värd för svenska mästerskapen (SM) i orientering i deltävlingen sprint.

Orienterings-SM arrangeras 2019 runt om i Hälsingland: Hudiksvall, Alfta, Söderhamn och Bollnäs.

Först ut är Sprint-SM i centrala Hudiksvall under Kristi himmelfärdshelgen, den 31 maj–2 juni. Orienteringsklubbarna i Hudiksvall, Forsa och Ljusdal är arrangör. De har en speciell webbplats för sprint-SM, www.sprintsm2019.se.

– Planeringsarbetet har pågått under en lång tid och samarbetet med Hudiksvalls Näringsliv AB (HNA) har gett det nätverk en SM-arrangör behöver och bidragit till mycket i förarbetet, skriver arrangörerna på webbplatsen.

Arrangörerna räknar med tre fartfyllda dagar i centrala Hudiksvall, där Sveriges bästa orienterare gör upp om SM-titlarna. Även publiken får möjlighet att testa samma banor som eliten.

Övriga deltävlingar i orienterings-SM är Ultra-SM och Veteran-SM i Alfta samt SM Medel, SM Lång och SM Stafett i Söderhamn i samarbete med Segersta. Pre-O arrangeras blir i Bollnäs.

Jörgen Bengtson