Hudik Cup
flyttar fram tävlingen

Coronakrisen fick Hudik Cup på fall – men bara tillfälligt.

Hudik Cup är en av landets största ungdomsturneringar i fotboll. Den skjuter nu upp årets tävlingar till 14–16 augusti 2020, sista helgen innan skolorna startar.

För arrangören, Strands idrottssällskap (IF), hänger mycket på att cupen kan genomföras i mitten av augusti istället för 12–14 juni.

– Vi har valt detta datum utifrån att vi vill skjuta på cupen så långt det går i förhoppning om att restriktioner kommer lätta men ändå hålla oss till ett genomförande innan skolterminen kommer igång. Nytt sista datum för betaldag av anmälningsavgift är 31 maj, säger cupgeneral Fredrik Sundfors på Hudik Cups webbplats.

Hudik Cup betyder enormt mycket för Strand IF:s verksamhet.

Hudik Cup startades 1979. Vid den första upplagan gjorde elva lag från åtta föreningar upp om pokalerna. På första cupen var en av spelarna nioårige Tomas Brolin. Resten är, som det heter, historia, både för Tomas Brolin och Hudik Cup.

I dag är Hudik Cup en av Sveriges största helgturneringar med närmare 5 000 deltagare i åldern 10–15 år. Cupen omfattar över 750 matcher fredag–söndag, som fördelas på 25 planer i och runt om Hudiksvall.

Hudik Cups webbplats har ännu inte hunnit uppdatera allt nytt i coronavirusets spår.

Arrangemanget belägger alla övernattningar som finns i Hudiksvalls kommun och fyller restaurangerna. Evenemanget är en stor återvändarhelg. Sammantaget gör det Hudik Cup till den helg med högst omsättning inom besöksnäringen i Hudiksvall under året.

Hudik Cup är aktiv på Facebook, facebook.com/hudikcup, och Instagram, instagram.com/hudikcup.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har skrivit om Hudik Cup tidigare: Fyrtioett år för rekordstor Hudik Cup (13 juni 2019) och Framgång med Hudik Cup (10 juni 2016).

Jörgen Bengtson