Oscarsborg
får liv i Söderhamn

Oscarsborg är vida känt, även utanför Söderhamn. Det pampiga tornet på Östra berget är en symbol för staden. I anslutning till Oscarsborg ligger Söderhamns främsta sommarställe. Men Club Oscars sommarplaner gick i stöpet, när coronapandemin slog till. Arrangörerna är nu tillbaka med ett nytt koncept på Östra berget: en ”sittklubb” med discjockey (DJ) och servering. Till detta kommer ”dagsfest” varje lördag.

Det nytt koncept tar hänsyn till rådande restriktioner, därav bland annat bordsserveringen med avstånd mellan borden och ingen dans.

– Med tanke på rådande restriktioner så kommer det inte riktigt att se ut som vanligt. Det blir inget dansgolv men fantastisk musik av vår legendariska DJ Brinkenstjärna och en och annan överraskning, säger arrangören Tomas Lingman på sin Facebooksida.

Premiär för sittklubben är 24 juli. Dagen efter kommer en annan nyhet, dagsfester, som fortsätter lördagar till slutet av augusti – om vädret tillåter.

En känd DJ, Michael Brinkenstjärna, kommer att ansvara för musiken fredagar och lördagar till den 29 augusti. Han lovar på Tomas Lingmans Facebooksida ”megahitsen & överraskningar”.  

Jörgen Bengtson