Start för
loppmarknadssäsongen

Med våren kommer sommarhalvårets loppmarknadsäsong. I dag slog Lions Hudiksvall upp portarna till sin loppmarknad. Den huserar i ett av de gula hamnmagasinen i Hudiksvall.

Lions anslöt sig nyligen som en av de ideella föreningarna, som tar hand om varor på Hudiksvalls återvinningscentral Ulvberget. Förra året blev en succé, med försäljning på cirka 350 000 kronor, vilket blev rapporterat om på kommunfullmäktige i Hudiksvall på måndagskvällen.

Lions har tre våningar med loppisprylar, allt från prydnadssaker till möbler. Var fjärde vecka hämtar Lions återbrukade prylar från återvinningscentralen.

Försäljningsintäkterna går till välgörande ändamål, bland annat till Lions ungdomsstipendier. Förra året satte stopp för mycket ideell verksamhet; därför var Lions bidrag till Majblomman förra året, 75 000 kronor – som är ungefär vad försäljningen brukar ge i Hudiksvall – extra välkommet. Kvinnojouren fick 20 000 kronor, barnavdelningen på sjukhuset tre tv-apparater och enskilda personer, som hör av sig till Lions hjälpkommitté, ekonomiskt stöd.

Långvind.com har en omfattande loppisguide under toppvinjetten Göra. Den är inte uppdaterad för 2021, eftersom det än så länge är många sommarloppor, som inte har sagt om det kommer att vara öppna i sommar eller inte. Långvind.com kommer med en uppdaterad guide över loppmarknader till sommaren.

Bilden är från Storloppis på Enångers bygdegård, som blivit en stor succé sedan den öppnade för några år sedan.

Text och foto:
Jörgen Bengtson