Parkhyddan
ny havsnära krog

Utbudet av restauranger med havsutsikt växer på Hälsingekusten. I morgon öppnar Parkhyddan på Köpmanberget i Hudiksvall som permanent restaurang, med Radjo Askander som en av krögarna.

Han har fått med sig flera profiler i etableringen: krögarkollegan Peter Brolin, hovmästare Therese Marcus och kocken Kalle Wengman.

Själva restaurangen, som har en historia från nationalromantiken, har fått tillbaka sin originalfärg och nyslipade parkettgolv.

Parkhyddan har under lång tid varit restaurang för främst abonnemang och särskilda högtider som julbord och morsdag. Men nu öppnar den åter för gott.

Dagtid blir det lättare rätter, hembakat och glass.

Middagarna blir desto mer profilerade, med färdigkomponerad meny, inspirerad av olika teman och koncept, något som Peter Brolin gjort med framgång i sin restaurang i Långbo, Delsbo.

– Här erbjuds en välkomponerad måltid, med ledorden säsongens lokala råvaror och genuint hantverk, till detta har vi givetvis komponerat dryckespaket, både med och utan alkohol, för den som bara vill slappna av och låta sig ledas genom måltiden, skriver Parkhyddan på sin Facebooksida i dag.

Parkhyddans Facebooksida har dag har 1 590 följare.

Webbplatsen, parkhyddan.nu, fungerar däremot inte.

Parkhyddan stod färdig som restaurang 1905. Sedan dess har den byggts till och om i omgångar.

Bredvid Parkhyddan finns dels Sångartemplet från 1910, dels ett batteri kanoner av anno dazumal.

Jörgen Bengtson
Foto: Parkhyddan