”Sjögodis”
blir också havskrog

Fiskbutiken ”Sjögodis” har vidgat verksamheten och är numera också en liten restaurang med havsläge i Arnöviken, Rogsta.

I många år har Sjögodis varit känd som en fiskbutik, som man når sjö- eller landvägen. Nu leder vägen även till en restaurang. Bakom satsningen står bröderna Pär Ulander och Henrik Ulander med familjer.

– Det är med stor glädje vi meddelar att vi idag öppnar vår restaurang, skriver Sjögodis på sin Facebooksida i dag.

Eftersom Sjögodis funnit som butik i många år, har den samlat på sig många vänner i sociala medier, med 1 957 följare på Facebook för Sjögodis.

Sjögodis har en lång historia. Under drygt två decennier drev Bosse Ringström Sjögodis. Före ett år sedan tog bröderna Ulander över. Redan när Bosse Ringström startade fanns tankar att med tiden öppna en liten restaurang. Nu blir tanken verklighet.

Restaurangens meny bygger på fisk och skaldjur från Sjögodis och den egna förädlingen av havets läckerheter. I princip ska man kunna köpa med sig det man äter.

Det finns många kuggar i maskineriet, som utgör den lilla restaurangen och dess tillkomst. En viktig kugge är fiskare Lars Erik Åslund från Kuggören, som inte bara bidrar med egen fisk och rök, utan också med tips och råd.

Restaurang Sjögodis fångar upp känslan i miljön: äkta, rustikt, genuint. Flera i familjen är musiker, så familjerna Ulander planerar för musikkvällar. Det finns också planer på temakvällar av olika slag.

Tanken var från början att öppna midsommarhelgen, men då fick  man istället skicka ut ett SOS:

– Tyvärr måste vi meddela att öppnandet av vår restaurang på midsommardagen måste skjutas fram då åskan slagit ut telefoner samt data/kassasystem och utan dem går det inte.

Jörgen Bengtson
Foto: Sjögodis Facebooksida