Hudik Cup i mål
efter pandemin

Ungdomsfotbollsturneringen Hudik Cup startade 1979 med elva lag och åtta föreningar. Hudik Cup höll på att duka under på grund av coronapandemin 2020 och 2021. Men i år gjorde den comeback och gick i mål med den ära.

Hudik Cup är en av landets största helgcuper med i år närmare 5 000 deltagare från över 300 lag.

Ungdomslag från hela Sverige spelar 750 matcher från fredag till söndag kväll. Matcherna är fördelade på 25 planer i och runt om Hudiksvall.

För arrangören, Strands idrottssällskap (IF), är årets Hudik Cup en stor framgång.

Hudik Cup betyder enormt mycket för Strand IF:s verksamhet. På första cupen var en av spelarna nioårige Tomas Brolin. Resten är, som det heter, historia, både för Tomas Brolin och Hudik Cup.

I dag är Hudik Cup en av Sveriges största helgturneringar för deltagare i åldern 10–15 år.

Nytt för i år var ett Hudik Cup-torg på Möljen på lördagen. Det var allt från aktiviteter, god mat och marknad till stora framträdanden på scen med Klara Hammarström som dragplåster.

Arrangemanget belägger alla övernattningar som finns i Hudiksvalls kommun och fyller restaurangerna. Evenemanget är en stor återvändarhelg. Sammantaget gör det Hudik Cup till den helg med högst omsättning inom besöksnäringen i Hudiksvall under året.

Hudik Cup är aktiv på Facebook, facebook.com/hudikcup med 1 134 följare och Instagram, instagram.com/hudikcup med 846 följare.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har skrivit om Hudik Cup tidigare: Hudik Cup flyttar fram tävlingen (3 april 2020), Fyrtioett år för rekordstor Hudik Cup (13 juni 2019) och Framgång med Hudik Cup (10 juni 2016).

Jörgen Bengtson